BRF-Nyheter och Styrelsetips

Funderar er förening på att installera laddstationer för elbilar?

Funderar er förening på att installera laddstationer för elbilar?
Vad säger försäkringsbolagen?

Nu när allt fler väljer att skaffa elbilar växer även behovet av laddstationer, något som ses som en självklarhet av många. Men vad ska ni som förening tänka på?

En fråga som dyker upp är: Hur gäller försäkringen?

Precis som med allt annat som installeras i en fastighet kräver försäkringsbolagen att installationen av laddstationer görs av certifierade hantverkare som följer branschens regelverk. Tips! Kolla upp certifierade firmor hos Elsäkerhetsverket. Ett krav som alltid ställs av försäkringsbolagen är att det ska finnas en extern huvudströmbrytare som nås av räddningstjänsten vid elbrand.

Försäkringsbolagen ser laddstationer som vanliga elinstallationer i fastigheten och täcks då av försäkringen, det är dock alltid bra att få koll på vad just er försäkring innebär och att ni har rätt skydd.

Några tips:
  • Ladda aldrig elbilen i ett vanligt uttag, dessa är oftast för svaga och inte säkrade för långa laddtider
  • Se till att certifierade elfirmor utför jobbet
  • Se över ert försäkringsskydd

Vi på allabrf.se hjälper er med att se över ert befintliga försäkringsskydd och förmedlar en passande helhetslösning för er bostadsrättsförening. Du behöver inte fundera eller undra hur det ligger till för er BRF, kontakta oss idag så hjälper vi er vidare i frågan. 


Försäkring Förvaltning